Meer Bewegen voor Ouderen

Over MBvO:

Voldoende bewegen is belangrijk en essentieel, maar vooral ook leuk, zeker voor de 55-plusser. Het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) is in 1971 gestart en is de verzamelnaam voor een scala aan beweegactiviteiten voor senioren. 

In heel Nederland worden MBvO activiteiten georganiseerd. In Limburg zijn er elke week meer dan 23.000 deelnemers aan het MBvO. Het beweegaanbod voor ouderen in Valkenburg aan de Geul is zeer divers. Er zijn maar liefst 17 beweegactiviteiten verspreid over verschillende kernen in de gemeente, waaronder gymnastiek, spelsport, dans, yoga, fysio-fitness en wandelen. Er is voor iedereen een activiteit te vinden, passend bij uw niveau en belangstelling. Alle beweegactiviteiten worden begeleid door deskundige docenten. Onze lesgevers zijn bijgeschoold om ook in deze corona tijd les te kunnen geven. Er wordt rekening gehouden met de richtlijnen van de rijksoverheid zodat u veilig kunt bewegen in groepsverband. 

Bij alle MBvO-activiteiten bent u sportief bezig. Maar beweegplezier en sociaal contact zijn daarbij ook belangrijk. Er zijn MBvO-activiteiten voor elk niveau, voor mannen en vrouwen. Ze zijn aangepast aan de wensen, behoeften en mogelijkheden van de deelnemers, zowel op inhoud, organisatie als toegankelijkheid. Bij alle MBvO-activiteiten wordt naast de bewegingsspecifieke doelstellingen ook de bevordering van zelfstandigheid en zelfredzaamheid nagestreefd. 

De doelgroep van het MBvO bestaat uit senioren met ouderdomsmotoriek, zowel zelfstandig wonende senioren, als cliƫnten van dagopvang en bewoners van zorginstellingen. Het aangrijpingspunt in de lessen is de ouderdomsmotoriek en de lichamelijke en psychosociale veranderingen die optreden bij het ouder worden en de consequenties hiervan op gebied van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. MBvO vindt plezier in bewegen belangrijk en is geen therapie.